DE GENTSE FEESTEN 2016 VAN TRAC

Het wordt een drukke Gentse Feesten voor de acteurs van Theater TRAC. Het gezelschap presenteert niet minder dan drie producties tijdens de dolle Gentse dagen. Er zijn de hernemingen van Le bourgeois gentilhomme (de voorstelling waarmee TRAC naar 1e categorie promoveerde in het Klasseringstornooi van de Provincie Oost-Vlaanderen) en van de familievoorstelling 1000 Woorden; maar er is ook een nieuwe editie van Theater op het water, onder de titel Koarle.

©jerroenwillems.be

©jerroenwillems.be

In maart ging bij Theater Trac een klassieker in première: Molières Le Bourgeois gentilhomme (Burgeredelman). De voorstellingsreeks in maart werd echter door griep geplaagd. Twee van de zes voorstellingen konden niet doorgaan wegens ziekte van de acteurs. Daarom besliste TRAC om de voorstelling te hernemen tijdens de komende Gentse Feesten 2016. Op woensdag 20 en vrijdag 22 juli (telkens om 21u30) zal de voorstelling te zien zijn in de balkonzaal van Tinnenpot.

In het stuk wil de welgestelde burger Jourdain opklimmen tot de adel. Daarvoor neemt hij lessen in de kunsten, de filosofie en de wapenkunde. Die lessen kunnen echter niet verdoezelen dat hij zich beter tot zijn stand zou beperken. Zijn hoogmoedsdrang zorgt ervoor dat hij de waarheid over zijn gezin uit het oog verliest. Tot zijn toekomstige schoonzoon (niet van adel trouwens) hem een fantasiekoekje van eigen deeg geeft….

 

1000 WOORDEN op theaterfestival SPOTS OP WEST - klik hier voor tickets

1000 WOORDEN

Op de laatste dag van de Gentse Feesten (zondag 24 juli om 14u) kan u gaan kijken naar 1000 Woorden. Deze familievoorstelling is een theaterbewerking van het gelijknamige boek

van Michaël De Cock en vertelt het verhaal van Chloé de nieuwste ster van ‘Circus Toeters en Bellen’. Het circus streek neer in Gent, in de stad van Taartenman! Taartenman bezorgt taarten, zoals pizza’s, maar dan taarten. Vandaag moet hij een taart bezorgen aan Hare Hoogheid Meisje Chloé. Ze worden verliefd op elkaar! Maar Chloë wordt ziek. Plots zit er “iets” in haar dat haar woorden opeet. Elk woord kan haar laatste woord zijn. Hoe moet je eigenlijk leven zonder woorden? En kan je iemand nog graag zien zonder het te zeggen?

Een voorstelling die gaat over verbeelding, muziek en taal. En hoe het ene niet zonder het andere kan met in de hoofdrollen Braam Verreth (bekend van de TV-soaps “Familie” en “Thuis”) en Sofie De Mol.

Reservatie voor beide voorstellingen kan via info@tinnenpot.be, telefonisch via 09 225 18 60 of online via Uitbureau.be: klik hier voor tickets voor 1000 Woorden of Le Bourgeois gentilhomme.

 

Koarle

Koarle

En tot slot is er ook elke dag een voorstelling uit de reeks Theater op het water in samenwerking met de rederij  Gent WatertoeristTheater op het water is een begrip geworden in de Gentse Feesten. Drijvende kracht achter deze voorstellingen-reeks was de in mei overleden Frans Van Hijfte (alias Frans Babbelaar). Elk jaar opnieuw schreef hij korte monologen en dialogen over de kleurrijke geschiedenis van Gent. Voor dit jaar werkte hij aan een geschiedenis van de Gentse strop.

De ploeg van TRAC werkte de voorstelling verder af na het overlijden van Frans en we zijn er dus voor het tiende jaar op rij bij om de geschiedenis van Gent op een leuke manier bij de mensen te brengen. Acteurs van Theater TRAC brengen de vele verhalen over Gent en haar geschiedenis, die anders door de kapiteins van Gent Watertoerist worden verteld aan de passagiers, tot leven in het schitterende decor van de historische stad zelf.

In Koarle komt u alles te weten over Keizer Karel; zijn vriendinnetjes; waarom sommigen Gentenaars Kanneschijters worden genoemd en hoe het komt dat er zoveel Gentenaars in de stad rondlopen met een koord rond de nek…

Alle dagen van de Gentse Feesten om 16u. Reservaties voor Theater op het waterGent Watertoerist, 09 269 08 69