DEKALOG 10 – FEATS 2019

THOU SHALT NOT COVET THEY NEIGHBOR’S GOODS

Theater de WAANzin en Theater TRAC nemen in mei deel aan het 43e Festival of European Anglophone Theatrical Societies 2019 (FEATS) in München!

In april 2017 presenteerde TRAC in co-productie met Theater de WAANzin de marathon-voorstelling 10 Geboden. De voorstelling was gebaseerd op een tiendelige Poolse televisiereeks Dekalog van Krzysztof Kieslowski uit 1989, herwerkt tot tien taferelen, één per gebod. Samen goed voor vijf uur theater. Het werd een opgemerkte en beklijvende voorstelling die in 2017 meedong voor het Landjuweel en ook geselecteerd werd voor het Gentse Amateurtheaterfestival als één van de zes beste voorstellingen van het seizoen 2016-2017.

Een deel van deze voorstelling werd nu ook geselecteerd voor het Festival of European Anglophone Theatrical Societies (FEATS) in het Duitse Ottobrunn (nabij München). FEATS is een jaarlijks festival voor amateurtheatergroepen op het Europese vasteland, die een Engelstalige voorstelling brengen. Op 4 dagen (tussen 30 mei en 2 juni) kan je gaan kijken naar 12 toneelstukken (van minimum 25 en maximum 50 minuten) van groepen uit Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Frankrijk.

Gezien de voorstellingen op dit festival een maximum-lengte van 50 minuten mogen hebben, werd gekozen voor Gebod 10: Gij zult niets begeren dat van uw naaste is (in het Engels wordt dat dan: DEKALOG 10: Thou shalt not covet thy neighbor’s goods). Dit zwart-komische stuk vertelt het verhaal van Artur, frontman van de rockband City Death, die al twee jaar geen contact meer heeft met zijn broer Jerzy. Ze zien elkaar terug op de begrafenis van hun vader. Bij het leegmaken van hun vader’s zwaar beveiligde flat, ontdekken ze een grote verzameling postzegels. Maar op datzelfde moment worden ze benaderd door een buurvrouw die zegt dat hun vader haar nog veel geld verschuldigd is. De vrouw biedt verdacht aan om de schuld af te betalen met een postzegel, maar Jerzy wijst hem voorzichtig af en belooft haar later te betalen.

WANNEER
FEATS loopt van 30 mei tot 2 juni 2019
onze voorstelling is voorzien op vrijdag 31 mei vanaf 19u30

TEKST
Dekalog van Krzysztof Kieslowsky en Krzysztof Piesiewicz
Bewerking filmscenario en vertaling: Dirk Crommelinck

REGIE
Dirk Crommelinck

MET
Ellen Carrette, Sofie De Mol, Wim De Witte, Alix D’haene, Bart Ideler, Isabel Vandersteene, Marnix Vanhamme, Jeroen Verpoest & Simon Wullens

WAAR
Wolf-Ferrari-Haus
Rathausplatz 2, 85521 Ottobrunn
Duitsland

TICKETS & INFO
www.feats2019.com