THEATER OP HET WATER – GANDA HISTORICA 1913

Theater op het water - Ganda Historica 1913

DE EEUW VAN DE METAMORFOSE

Tijdens de komende Gentse Feesten, bouwen Theater TRAC en rederij Gent Watertoerist een vervolg op het succesvolle Theater Op Het Water-Ganda Historica, met als focus dit jaar de Wereldtentoonstelling Gent in 1913.

Stel je voor…
Je maakt een rondvaart door de Gentse Binnenstad met een van de bootjes van Gent-Watertoerist en je krijgt zoals steeds de deskundige en gevatte uitleg van de kapitein van het bootje. Dat is voor velen een onvergetelijke en prachtige herinnering aan een van de mooiste historische steden van Europa…

Maar…
Het zou nog leuker zijn ,als die historische figuren tot leven kwamen en die geschiedenis zelf vertelden..

Dit jaar gaan we terug naar het magische jaar 1913: de wereldexpo in Gent, de eerste ronde van Vlaanderen, voor het eerst elektriciteit in Gent, de stunts van Adolphe Pegoud op het vliegplein in Sint-Denijs-Westrem enz..

De figuren:

Miele Zoetekoeke (Emile Braun)
De burgemeester van Gent Emile Braun, was eentalig Frans en dus kwam er een alterego Miele Zoetekoeke die een en ander in het Gents hertaalde. Rol vertolkt door Frans Babbelaar.

Adolphe Pegoud
De allereerste vliegende Aas die uiteindelijk zijn meester vond in de Rode Baron. Dolfke vloog rond boven Gent en haalde halsbrekende stunts uit van op het vliegveld van St Denijs . Dit personage wordt vertolkt door Simon Wullens.

Karel van Wijnendaele
Koarle had een droom nadat hij in Frankrijk de Tour had bezocht..Een ronde van Vlaanderen , langs de Vlaamse Ardennen en de kust , 324 kilometer dokkeren over de kasseien. Rol voor Yves Deneir

De expo-hostessen
Sari De Baere, Joke De Leeuw, Sofie De Mol & Lutgart Verraes

Tjeef Klakke (helper van Miele)

Brecht Van De Walle

Voorstellingen zijn er op maandagen 24 juni en 1 juli met een herneming tijdens de Gentse Feesten. In oktober 2013 zijn er nog 4 voorstellingen ten voordele van de afdeling Nierdialyse van het Gentse Maria-Middelaresziekenhuis.

De teksten werden geschreven door de Gentse DJ en radiopresentator Frans Van Hijfte (Frans Babbelaar) drijvende kracht achter Radio Buffalo en stadionomroeper bij AA Gent.

Theater op het water-Ganda Historica 1913
maandag 24 juni om 18u30
maandag 1 juli om 18u30 – UITVERKOCHT
zondag 21 juli om 18u30
maandag 22 juli om 15u
dinsdag 23 juli om 18u30
woensdag 24 juli om 18u30
donderdag 25 juli om 18u30
vrijdag 26 juli om 18u30
zaterdag 27 juli om 18u30
zondag 28 juli om 18u30
maandag 29 juli om 18u30

Prijs: 10 euro 

Reservaties
info@gent-watertoerist.be

of 09/269 08 69

www.gent-watertoerist.be 

 

1 Reactie naar THEATER OP HET WATER – GANDA HISTORICA 1913

  1. Anoniem schreef:

    vree wijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.