Hoorspel: DE LIFTER – live!

Het afgelopen jaar was het opzetten van een live theatervoorstelling geen makkie. Maar we hielden ons in stilte bezig met het voorbereiden van vele plannen en met een eerste hoorspel De Lifter geïnspireerd op The Hitch Hiker van Orson Welles.

Welles is een van de invloedrijkste Amerikaanse regisseurs uit de filmgeschiedenis. Hij verwierf cultstatus met zijn debuutfilm Citizen Kane (1941), maar werd kort daarvoor al wereldberoemd door de radio-uitzending van het hoorspel The War of the Worlds naar het gelijknamige sciencefictionverhaal van H.G. Wells. Samen met de acteurs van zijn Mercury Theatre maakte hij een reeks hoorspelen voor The Orson Welles Show op de Amerikaanse radio-zender CBS. In 1941 ging het hoorspel The Hich Hiker (geschreven door Lucille Fletcher) op antenne.

Op donderdag 5 mei, de vooravond van de 107de verjaardag van de geboortedag van Orson Welles (6 mei 1915) organiseren we een heel speciale première van onze versies van dit hoorspel. We nodigen je uit om in een duistere theaterzaal live te komen luisteren naar en te griezelen met de première van het verhaal van Ronald Adams die van Gent naar Zuid-Frankrijk rijdt en bij het buitenrijden van de stad een vreemde lifter ziet staan, hem negeert, maar hem kilometers verder alsmaar opnieuw ontmoet.

We laten je het hoorspel horen in twee versies en bieden je tussendoor graag een drankje aan!

donderdag 5 mei 20u – Klik hier voor tickets
(inclusief gratis drankje)
in theater de WAANzin (Nieuwe Vaart 118/B004, Gent) 

DE LIFTER
Regie, bewerking en audiomontage: Roeland De Trazegnies
Met de stemmen van: Ingrid De Bie, Sofie De Mol, Wim De Witte, Frederick Gulinck, Hanne Hendrickx, Walter Schudel, Laurens Van Der Beken en Katrien Wemel.

Het hoorspel zal later ook digitaal aangeboden worden.
Met dank aan Urgent fm.


COMBINEER JE TICKET MET EEN PORTIE BEETHOVEN
Na een avondje griezelen, niets zo fijn om wat op je positieven te komen met heerlijke tijdloze klassieke muziek.

Datum op datum 198 jaar na de première van de onvolprezen 9de symfonie van Ludwig van Beethoven (7 mei 1824) brengen onze acteurs op 7 mei en 8 mei BEETHOVEN. Een avond rondom symfonisch Beethovengeweld. U hoort de Egmont Ouverture en delen uit de bekende symfonieën afgewisseld met brieven en citaten uit het leven van deze geniale en tegelijk mysterieuze componist. Op 8 mei om 11:00 herhalen we dit programma graag als aperitiefconcert op moederdag.

Plaats van afspraak telkens: Livinuszaal Sint-Lievencollege Volmolenstraat 32 in Gent.

Tickets via: https://artemusicale.be/shop/. Inkom: 16 euro. 14 euro voor 65+ en -25. Kies je WAANzin-ticket.

Dit event vormt al een voorproefje voor onze coproductie VAN die we in november 2022 op het publiek zullen loslaten en het leven van Beethoven wil belichten.

Regie & Artistieke leiding: Dirk Crommelinck
Muzikale leiding: Steve De Veirman
Met dank aan het Zwevegems Teater.

Je wil graag beide events bijwonen?

in samenwerking met Arte Musicale/Jeugdorkest Forza Musica