THEATER OP HET WATER 2016 – KOARLE

watertoerist-2Theater op het water is een begrip geworden in de Gentse Feesten. We zijn er voor het tiende jaar op rij en wij proberen de geschiedenis van Gent op een leuke manier bij de mensen te brengen.

Acteurs van Theater TRAC brengen de vele verhalen over Gent en haar geschiedenis, die anders door de kapiteins van Gent Watertoerist worden verteld aan de passagiers, tot leven in het schitterende decor van de historische stad zelf.

De bezieler en drijvende kracht achter deze voorstellingen-reeks was de in mei overleden Frans Van Hijfte (alias Frans Babbelaar). Elk jaar opnieuw schreef hij korte monologen en dialogen over de kleurrijke geschiedenis van Gent. Voor deze editie was hij begonnen aan de teksten die helemaal in het teken zouden staan van Keizer Karel en de Stroppendragers. De ploeg van TRAC werkte de voorstelling verder af na het overlijden van Frans en we zijn er dus voor het tiende jaar op rij bij om de geschiedenis van Gent op een leuke manier bij de mensen te brengen.

In deze editie komt u alles te weten over Keizer Karel; zijn vriendinnetjes; waarom sommigen Gentenaars Kanneschijters worden genoemd en hoe het komt dat er zoveel Gentenaars in de stad rondlopen met een koord rond de nek…

Theater op het water bezieler, Frans van Hijfte, was jarenlang een nierpatiënt. Er werd samen met Gent Watertoerist en TRAC dan ook besloten om de opbrengst van deze voorstelling te doneren aan de nier-patiëntenvereninging vzw Scharnier van het AZ Maria-Middelares.

Deze slideshow vereist JavaScript.

teksten: Frans Van Hijfte, Theater TRAC
regie: Wim De Witte & Sofie De Mol
met: Carine Claeys, Sofie De Mol, Wim De Witte, Anthony Van Caeneghem & Brecht Van De Walle.

Reservaties voor Theater op het waterGent Watertoerist, 09 269 08 69

zaterdag 16 juli om 16 uur
zondag 17 juli om 16 uur
maandag 18 juli om 16 uur
dinsdag 19 juli om 16 uur
woensdag 20 juli om 16 uur
donderdag 21 juli om 16 uur
vrijdag 22 juli om 16 uur
zaterdag 23 juli om 16 uur
zondag 24 juli om 16 uur