TRAC LAAT ZIJN VROUWEN OP U LOS

Theater TRAC stelt in maart twee nieuwe voorstellingen voor. In beide voorstellingen staat de vrouw centraal. Op het programma een eigen creatie onder de titel Mosselsoep met ballen en naar aanleiding van het overlijden van Nobelprijswinnaar Dario Fo, FO3, drie monologen van de meester van de satire.

dsc_8829

MOSSELSOEP MET BALLEN

FO3 – DRIE MONOLGEN VAN DARIO FO

 

 

 

 

 

 


Mosselsoep met ballen
is een creatie van Liz Corthals, Sofie De Mol, Saskia Vanrafelghem. Een blonde, een zwarte en een rosse. Drie vrouwen met drie dochters gaan op zoek naar wat het is om vrouw te zijn. Via dagboekverhalen, hun eigen geschiedenis en de wetenschap ontleden ze het leven van meisje tot vrouw. Als we al een tipje van de sluier mogen oplichten: nee, ze willen niet allemaal prinsesjes zijn. Van Always tot Zeemeermin. Het leven van de vrouw in één uur samenvatten is onmogelijk, maar Mosselsoep met ballen probeert het. Het werd een soep, een mosselsoep. En de ballen zijn de kers op de taart. Een voorstelling voor iedereen die van meisjes houdt.

In oktober 2016 overleed de legendarische Italiaanse theatermaker en Nobelprijswinnaar Dario Fo. TRAC bracht tijdens de Gentse Feesten 2002 en 2003 een reeks FO-monologen, en wil met de voorstelling FO3 hommage brengen aan zijn subversieve humor. Samen met zijn echtgenote Franca Rame schreef Fo in de tweede helft van de jaren ’70 een aantal monologen voor vrouwen. Ze gaan allemaal over de verhouding met mannen, en over het leven in een door mannen gestructureerde wereld. TRAC brengt twee van deze monologen (Dagboek van Eva en Een vrouw alleen), samen met een herneming van een van Fo’s Obscene FabelsDe Poezemuis. De drie monologen bieden een zeer verfrissende kijk op het man-vrouw thema. En zoals steeds bij Dario Fo, zijn de verhalen doorspekt met onweerstaanbare humor.