NA DE REGEN

thumbnaderegenNA DE REGEN
van Sergi Belbel

In Na De Regen komen op het dak van een 49 verdiepingen tellende kantoortoren acht collega’s samen om te roken en zo het strenge rookverbod binnen hun bedrijf te ontduiken. Probeert men aanvankelijk de rookverslaving voor elkaar verborgen te houden, later is zij de uitlaatklep voor frustraties en komen op heftige wijze onderlinge conflicten tot uiting die het resultaat zijn van hun drang naar vrijheid en hun angst. Angst voor hun persoonlijke problemen, angst om zich uit wanhoop aan de duizelingwekkende diepte over te geven.
Auteur Sergi Belbel speelt in dit stuk opnieuw met zijn gekende thema’s van (mis-) communicatie, overspel, sexualiteit en expliciet taalgebruik. De figuren hebben geen naam (Belbel noemt ze eenvoudigweg koerier, roodharige, bruinharige, blonde & zwartharige secretaresses…).

Volgens regisseur André Lefèvre is het “een hilarisch toneelstuk met een tragische ondertoon”. “Het stuk behandelt de alledaagse thema’s van deze tijd, een tijd van overhaasting, ambitie, jong geweld, jaloezie, onmogelijke liefdes, afgunst, arrivisme en vooral verslaving” aldus nog Lefèvre.

Deze slideshow vereist JavaScript.

CAST van NA DE REGEN
met > Patrick Pevenage, Wim De Witte, Liene De Baere, Katleen De Preter, Sofie De Mol, Ellen Carrette, Frederik Gulinck, Marijke Verhaeghe

CREW van NA DA REGEN
regie > André Lefèvre
Productieleiding > Kathelijne Depuydt
Techniek en licht > Martin Gaupin & Luc Hoekman
Geluid en videoprojectie > Leen Braspenning
Fotografie >Thomas Renard
Sponsorwerving > Frans Van Hyfte
Polyvalente medewerkers > Jordan Biskup, Halina Biskup, Dirk Verleysen, Els Chevalier, Danny De Mol, Marc De Witte, Rika Maes, Sabrina Meijs, Antoon Raes, Martine Raes, Anny Stevens, Magda Van De Velde, Mady Van Mossevelde & Inge Verscheure