ON RAFTERY’S HILL

afficherafteryDrie generaties Rafterys leven samen op een boerenerf op een heuvel in Ierland. De oude Red Raftery heeft zijn boerderij zwaar laten verkommeren en onderwerpt zijn gezin aan zijn wet. Zijn demente moeder Shalome pakt elke dag tevergeefs haar koffer. Ded, zijn zoon, is zwakzinnig. Dinah, zijn dochter, raakte nooit weg van de boerderij en runt het huishouden. Ze probeert haar jonge zus Sorrel op weg te helpen naar een hoopvolle toekomst met haar vrijer Dara.

Maar valt er te ontsnappen aan het heuvelerf? Wat bindt een familie te samen als elk lid probeert aan zijn noodlot te ontsnappen? Het is het verhaal van een familie die met zichzelf in oorlog is.

De heuvel of berg kan je makkelijk als een lokale Olympos beschouwen waar goden, halfgoden en stervelingen vertoeven. En net zoals bij de Griekse drama’s speelt de drift een grote rol. Wij zijn niet meer dan gorillas, zegt één van de personages.

Deze slideshow vereist JavaScript.

bannertitel

DE CAST van ON RAFTERY’S HILL
Sorrel Raftery > Sofie DE MOL
Dinah Raftery > Kathelijne DEPUYDT
Ded Raftery > Wim DE WITTE
Shalome Raftery > Jet VERGAERT
Redmond Raftery > Patrick PEVENAGE
Isaac > Frederik GULINCK
Dara Mood > Christophe HUYSECOM

DE CREW van ON RAFTERY’S HILL
Regie > Philippe Lepez
Decor > Martin GAUPIN & Cédric LEJEUNE & Danny DE MOL
Licht / geluid > Martin GAUPIN & Cédric LEJEUNE & Liene DEBAERE
Scènefotografie > Leen BRASPENNING
Kledij > Anny STEVENS & Lutgart VERRAES
Barverantwoordelijke > Anny STEVENS
Polyvalente medewerkers > Halina BISKUP, Patricia BRACKE, Leen BRASPENNING, Ellen CARRETTE, Margit DAELEMANS, Ingrid DE BIE, Xavier DE BUSSCHER, Marc DE WITTE, Sabrina MEYS, Heidi TIMPERMAN, Peter VAN BRABANT, Tijs VAN DEN DAELE, Magda VAN DE VELDE, Stevie VAN VOOREN, Dirk VERLEYSENbannerjager