ONGELIKT

thumbongeliktKoning Lear heeft er genoeg van. Hij vindt het de hoogste tijd voor een rustige oude dag. Zijn kroon houdt hij op, maar zijn rijk zal hij verdelen onder zijn dochters. Langs zijn neus weg vraagt hij hoeveel zijn ‘teerbeminden’ van hem houden. Hun antwoord is zoet, zoeter, ongezoet, en nog diezelfde dag moet Lear aan de lijve ondervinden hoe snel een hart wordt vertrappeld.

Bart Moeyaert herschreef King Lear, een stormachtig familiedrama van William Shakespeare, tot Ongelikt. Het is een stuk over kinderen en hun ouders. Allemaal willen ze het lot in eigen handen nemen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op zondag 24 september 2006 hernam Theater Trac hun bewerking van King Lear, Ongelikt, in de Gentse Minard Schouwburg. Ons gezelschap werd namelijk geselecteerd voor het Festival van het Amateurtoneel van de Stad Gent. Onder de toeschouwers ook Bart Moeyaert, auteur van het stuk. Hij kwam de ploeg van Trac achteraf feliciteren!

ongelikt2bannerDE CAST van ONGELIKT
Koning Lear > Patrick PEVENAGE
Goneril, oudste dochter van Lear > Liene DE BAERE
Regan, tweede dochter van Lear > Sofie DE MOL
Cordelia, jongste dochter van Lear > Lutgart VERRAES
Lot > Halina BISKUP
Nar > Frans VAN HIJFTE
Kent > Frederik GULLINCK
Gloster, vader van Edmond en Edgar > Dirk VERLEYSEN
Edmond / Edgar (arme Tom) > Wim DE WITTE

DE CREW van ONGELIKT
Regie > Veerle DE RIDDER
Regie-assistentie > Kathelijne DEPUYDT
Productieleider > Leen BRASPENNING
Cello > Lisen KOCKELBERG
Slagwerk > Coré PAREJA
Decor > Leen BRASPENNING, Roger DE BAERE, Xavier DE BUSSCHER, Veerle DE RIDDER, Martin GAUPIN, Bart HOEGAERTS, Jan SNAUWAERT
Make-up > Sabrina MEYS
Licht > Antoon RAES, Martin GAUPIN, Leen BRASPENNING
Afficheontwerp > Manitoba
Kledij > Anny STEVENS, Veerle DE RIDDER
Scènefotografie > Thomas RENARD
Sponsorwerving > Frans VAN HIJFTE
Polyvalente Medewerkers > Ellen CARRETTE, Jurgen CHRISTIAENS, Yvan DE BRAUWER, Danny DE MOL, Marc DE WITTE, Heidi TIMPERMAN, Tijs VAN DEN DAELE, Magda VAN DE VELDE, Inge VERSCHEUREongeliktbanner