SAMEN STERK – SHAKE THAT WILLY !

Toegegeven, lieve toneelliefhebber, een kinky titel! 
Pg-02-shakespeare-g_175920s
Maar: we hebben uw aandacht! 

Ons klavertje vier, Hoger Streven, Krakeel, TRAC en de WAANzin, waagt zich in seizoen 2014-2015 aan een heel leuk experiment, zo vinden we zelf. U hopelijk ook!

Theater de WAANzin ontstond ooit uit het Gent Germanistentheater, een groep studenten die op de Universiteit Gent elk jaar opnieuw de studieboeken ruilde voor de zoetgevooisde verzen van de Engelse Bard bij uitstek, wereldtoneelauteur William Shakespeare, wij mogen Willy zeggen☺. Nu wil het feit dat de WAANzin 25 jaar bestaat sinds 2013, en onze Willy in 2014 450 jaar jong zou geworden zijn én in 2016 al 400 jaar stukken bedenkt in de grote schrijvershemel.

Reden genoeg voor de WAANzin om twee seizoenen lang Shakespeare op het repertoire te nemen. Jawel, twee seizoenen al vierend shaken op Willy’s verzen. Shakespeare in de WAANzin, de WAANzin in Shakespeare. Dat wordt onze slagzin.

Maar een spatje waanzinnigheid heeft ook de samenwerkende collega’s besmet! Hoger Streven, Krakeel en TRAC nemen ook één Shakespearetitel op in hun aanbod tussen september 2014 en juni 2015. Van een dramaturgisch uitgelezen boeket gesproken…

En dus kunnen we met recht en reden roepen: Shake that Willy!

Kom dus volgende pareltjes ontdekken in onze zalen: Richard III (Krakeel) of De Derde Richàrd – Self Made King (de WAANzin), Timon (de WAANzin), Een feeks temmen (Hoger Streven), Othello (TRAC) en Macbeth (de WAANzin).

We bieden de geïnteresseerden trouwens een abonnementsformule aan: klik hier voor 4 Willy’s voor 32 euro.

En voor wie er niet genoeg van krijgt: u wil ze alle zes? Ook dat kan aan fijne prijzen!

EN… ook het verdere seizoen bij Hoger Streven, Krakeel en TRAC ziet er likkebaardend shakend lekker uit: met Les Lacs, Vang me als ik val, de Kolonisten, Closer, Theater op het water en de familievoorstelling 1000 Woorden heeft u geen reden tot klagen als u Shakespeare maar niets vindt! Haha!

U shaket toch mee met ons?
En onthoud:
When we are born we cry that we are come to this great stage of fools.
Lear, in King Lear, W. S.