THEATER OP HET WATER SCHENKT 2580 EURO AAN VZW SCHARNIER

13686785_925515794237938_3324952698186969011_nHet waren drukke Gentse Feesten voor Theater TRAC. Met drie voorstellingen was TRAC opvallend aanwezig dit jaar. Er waren de hernemingen van Le Bourgeois Gentilhomme en 1000 Woorden, maar ook de dagelijkse voorstelling Theater op het water – Koarle. De opbrengst van deze laatste voorstelling werd geschonken aan de nier-patiëntenvereninging vzw Scharnier van het AZ Maria-Middelares. Op zondag 24 juli werd een cheque van 2580€ overhandigd aan de vzw.

Het concept van theater spelen aan het water waarbij het publiek naar de acteurs toen komt gevaren is elf jaar geleden uitgevonden door Frans Babbelaar: en dat bleek een schot in de roos te zijn!

Spijtig genoeg is Frans dit jaar heengegaan maar we wilde deze traditie zeker verderzetten” vertelt Wim De Witte van theater Trac. “Om dit eerbetoon nog meer kracht bij te zetten spelen we dit jaar voor vzw Scharnier: waar Frans ook lid van was.

De voorzitster van Scharnier is zeer enthousiast: ” Frans was iemand die leven in de brouwerij bracht binnen onze organisatie. Zo nodigde hij elk jaar de voetballers van KAA Gent uit om eens een bezoekje te brengen op de afdeling nierdialyse, en bereikte hierdoor ook de nodige persaandacht. Bij activiteiten van ons was hij ook altijd aanwezig! We proberen er voor te zorgen dat nierpatiënten ook eens op reis kunnen gaan: en voorzien hierbij dan de nodige medische zorgen.

Henk van rederij Gent Watertoerist was onmiddellijk bereid mee te werken aan dit eerbetoon. “Frans heeft hier een lange tijd gewerkt als kapitein, ik zie nog altijd de glimlach op zijn gezicht toen ik hem bij het kampioenschap van KAA Gent vroeg met de spelers rond te varen: schitterend!

Theater Trac en rederij Gent Watertoerist bekijken of ze ook volgend jaar doorgaan: maar beiden partijen zien het volledig zitten!