TRAC op 15e editie Theaterfestival SPOTS OP WEST

Theater TRAC is met twee voorstellingen geselecteerd voor de 15e editie van het charmantste amateurtheaterfestival in de Westhoek “Spots op West”, in het gezellige kleine dorp Westouter (van 6 – 9 juli 2017). Je kan er hernemingen van de TRAC-voorstellingen Mosselsoep met ballen en Sluimertijd gaan bekijken. Tickets voor deze voorstellingen zijn vanaf nu te koop via de site van het festival: www.spotsopwest.org.

Op vrijdag 7 juli (20u) kan je gaan kijken naar Mosselsoep met ballen, een creatie van Liz Corthals, Sofie De Mol, Saskia Vanrafelghem. Een blonde, een zwarte en een rosse. Drie vrouwen met drie dochters gaan op zoek naar wat het is om vrouw te zijn. Via dagboekverhalen, hun eigen geschiedenis en de wetenschap ontleden ze het leven van meisje tot vrouw. Als we al een tipje van de sluier mogen oplichten: nee, ze willen niet allemaal prinsesjes zijn. Van Always tot Zeemeermin. Het leven van de vrouw in één uur samenvatten is onmogelijk, maar Mosselsoep met ballen probeert het. Het werd een soep, een mosselsoep. En de ballen zijn de kers op de taart. Een komische familievoorstelling voor meisjes, vrouwen en hun mannen. Klik hier om je tickets te boeken voor deze voorstelling

Mosselsoep met ballen (12+)
creatie & spel Liz Corthals, Sofie De Mol, Saskia Vanrafelghem
coaching Leen Braspenning

Daags nadien, zaterdag 8 juli (19u) speelt TRAC een tweede eigen creatie Sluimertijd.Boy meets girl … in realiteit vaker de kroniek van een aangekondigd scheiden dan van een mooi sprookje. Wout en Maaike, op fotopapier klopt het helemaal. Maar zij zit in gedachten ergens anders en hij loopt rondjes in zijn hoofd. Een stuk over afscheid. Nakend. Iemand vertrekt, iemand keert terug. Samen belanden ze steeds op dezelfde plek: uitgekleed en aangekleed in het appartement, gevuld met verhuisdozen. Momentopnames. Nooit uitgepakt of alweer klaar om te gaan. Waarheen is de vraag. En wat is de weg terug? Liegen nonnen ook? Theater TRAC op z’n best; naakt en ongeschoren. Een beklijvende dialoog in een regie van Jits Van Belle. Klik hier om je tickets te boeken voor deze voorstelling.

Sluimertijd
van en met Katrien Wemel en Simon Wullens
regie: Jits Van Belle

Het volledige theaterprogramma van de 15e editie van Spots op West vind je HIER.