TRAC

SponsoringAwardsArchief

Op 5 februari 1993 richtten vier enthousiastelingen samen een nieuw Gents toneelgezelschap op. Dat ze dat met enige vrees deden, blijkt ook uit de naam die ze kozen… Theater Trac.

In de jaren die volgden speelden zij, én een hele hoop andere gedreven acteurs, actrices en andere medewerkers, een indrukwekkend repertoire bij elkaar. Elk jaar was er een nieuwe avondvullende productie, en de laatste jaren komen daar steeds vaker ook kleinere gelegenheidsproducties bij.

Theater Trac zag in de loop der jaren heel wat medewerkers komen én gaan – maar nooit zonder hun steentje bij te dragen aan de verdere uitbouw van het toneelgezelschap. Daardoor staat er nu een mature groep, die ervaring koppelt aan jong geweld. Sinds 2002 vond het gezelschap een vaste stek in Zaal Krakeel in Gentbrugge, na eerdere omzwervingen in het Gentse.

Sinds 2013 maakt TRAC ook deel uit van het uniek samenwerkingsverband tussen drie Gentse amateurgezelschappen “Samen Sterk“. Hierin bundelen Theater de WAANzinTheater Krakeel en Theater TRAC hun krachten. Dit betekent het structureel coproduceren, het uitwisselen van “artistiek” (maar ook technisch) personeel en ook het brengen van, een keer om de twee jaar, een grote coproductie in de Minardschouwburg.

Op deze website zetten we ons theater graag eens in de spots. We proberen een beeld te geven van verleden, heden en toekomst van Theater Trac. Je kan onze vorige producties opzoeken, of zien welk stuk we momenteel op de planken zetten. En je krijgt hier nu al te lezen wat er voor de volgende maanden n het theatrale verschiet ligt…

En wie weet slaat de microbe wel over – op jou. Dan nodigen we je vriendelijk uit één van onze voorstellingen bij te wonen, of je aan te melden als nieuwe medewerker!

Als je geen last hebt van trac, tenminste…